KINDEREN

KinderenOok kinderen kunnen, net zoals volwassenen, door een moeilijke fase in hun leven gaan. 

Denk maar aan het verlies van een (groot)ouder, verhuizen, de start van het nieuwe schooljaar,

ouders die scheiden, veranderingen ten gevolge van de coronamaatregelen, pestgedrag, misbruik, ...Daarnaast kunnen dagdagelijkse dingen die in de ogen van volwassenen klein en onbenullig lijken

voor een kind of jongere een ware beproeving zijn:

- voor jonge kinderen: een tutje afgeven, naar de dokter gaan, speelgoed delen met broer of zus, alleen slapen, ...

- voor oudere kinderen: examens afleggen, lichamelijke veranderingen, relaties, stotteren, hun identiteit, ...Afhankelijk van de persoonlijkheid van je kind zal hij of zij hier anders mee omgaan:

met angst, boosheid, verdriet, woedeaanvallen, prikkelbaarheid

inslaap- en doorslaapmoeilijkheden, nachtmerries, bedplassen, slaapwandelen

schaamte, gepieker, tics, schuldgevoelens, perfectionisme, ongeduld, neerslachtigheid, eetstoornissen, ...
Is het wel veilig?De Bach bloesems zijn 100% natuurlijk en plantaardig.

Ze zijn zeker veilig en niet giftig. Ze werken niet verslavend en hebben geen bijwerkingen. Je kan de druppels toevoegen aan het drinken van je kind of je kan ze rechtstreeks vanuit een remedieflesje druppelen in de mond. Het is heel eenvoudig toe te dienen, ook aan jonge kinderen.

Mijn eigen dochters van 4 en 6 jaar hebben hun eigen remedieflesje op de keukentafel staan.

Ze nemen de druppeltjes met veel plezier en zonder enige weerstand in. Omdat ze zo zacht en puur werken, zijn de bloemenremedies ook geschikt voor baby's.Bach bloesems kan u met een gerust hart aan uw kind toedienen. Eerlijkheidshalve moet ik er wel aan toevoegen dat de bloesemextracten worden bewaard op alcohol. Doordat ze enorm verdund worden met bronwater, is het alcoholgehalte dat we uiteindelijk innemen verwaarloosbaar.

Indien gewenst kan de samenstelling bij baby's en jonge kinderen ook uitwendig op de huid aangebracht worden (op polsen, lippen, slapen en/of achter de oren: daar waar de huid het dunst is). Zo kan de alcohol verdampen en worden de bloesemextracten via de huid door het lichaam opgenomen.

Ofwel kan je de dosis toevoegen aan heet water en laten afkoelen. Wanneer het water afgekoeld is, zal de alcohol verdampt zijn en kunnen de druppeltjes veilig via de mond toegediend worden.


En de ouders?Het opvoeden van kinderen kan een ware beproeving zijn.

Ouders zitten soms met de handen in het haar, zeker wanneer ze zien dat hun kind ongelukkig is of wanneer er thuis geregeld discussies of crisissituaties plaatsvinden...Wanneer ouders voor hun kind op gesprek komen, is het mogelijk dat ook zij graag ondersteund worden in deze moeilijke momenten. Soms volstaat het om je hart te luchten en druppels voor je kind mee naar huis te nemen.

Maar ook de bach bloesems zijn vaak een welkom extra steuntje in de rug voor de ouders om hen door deze beproevende periode heen te loodsen.